Coaching

De term coaching heeft vele betekenissen. Voor u is het wellicht synoniem voor het ontdekken van een missie in uw leven of voor persoonlijke ontwikkeling in uw loopbaan. Voor anderen is coaching een managementstijl die resultaat oplevert.

Coaching kan worden ingezet om preventieve redenen, zoals die van ontwikkeling gericht op competenties, zakelijke groei of om een probleem helpen oplossen dat puur werk gerelateerd is, bijvoorbeeld (loopbaan)vraagstuk of burnout.

Wij bieden een vijftal coachingsvormen aan, te weten:

Executive coaching: het coachen van mensen op eindverantwoordelijke posities in organisaties. De coaching kan zowel gericht zijn op het functioneren van de bestuurder/ondernemer, als op het functioneren van zijn organisatie.

Team-coaching: het coachen van bestaande teams zoals raden van bestuur of managementteams, gericht op verbetering van het functioneren.

Personal coaching: kernwoord hier is balans, het leven weer in balans brengen.

Groepscoaching: het begeleiden van intervisie bijeenkomsten, in groepsverband, van functionarissen van hetzelfde of vergelijkbaar niveau in de organisatie. De organisaties zijn van uiteenlopende aard en doelstelling.


Loopbaancoaching: kernwoorden zijn de loopbaan, het werk of de werkplek. Ontdek waar u goed in bent, welke uw drijfveren zijn en zo te sturen naar de functie die bij u past.